Wednesday, March 2, 2011

books review: sentuhan ibubapa *dr.shukri*

lately aku telah mengubah hidup aku bila benda yang paling aku tak suka buat aku dah buat! pelik kan? sekarang aku suka membaca especially buku novel inggeris.. hobi ini bermula tahun lepas bila aku suka-suka beli buku kerana harganya yang murah, cuma RM5. pastu, bila dah baca rasa gumbira n nak lagi... dah bertambah la koleksi buku aku tu..
untuk kali ni aku nak review buku dr. Shukri ni. aku rasa buku ni dah lama ada dipasaran.. tapi aku je yang baru beli.. ada kisah jugak disebalik pembelian buku ni... masa tu, aku kena belikan hadiah utk penceramah majlis ilmu, aku memang tak dak idea nak beli apa.. so, aku terjah la kedai buku.. punya la lama dok belek.. last sekali buku ini pun turut terlibat... cuma RM20.
isinya memang bernas.. bagaimana handak melentur anak2 yang bersikap negatif dan bagaimana mahu mengubah ibu bapa yang negatif.. ideanya banyak memberi panduan kepada ibubapa masakini yang hidup dalam dilema... bagaimana cara mendidik anak dirumah terutama dalam membentuk disiplin diri. hmm.. elok dirumah.. maka eloklah dimana2 pun kan?! ada jugak yang tak mengaku kesalahan diri
aku amik masa lebih kurang 2 minggu jugak la nak habiskan baca buku ni.. banyak halangan, dirumah: anak2 kecilku yg suka nak baca sekali, disekolah: asal ada masa je ada orang minta pertolongan.. hish.. but at last.. habis jugak aku pulun..
semestinya buku ini berguna kepada aku yang dah baca ni...

2 comments:

  1. ooi!!! Glad to meet you in the blogger world!

    ReplyDelete
  2. uit!! well.. nice to meet u to...

    ReplyDelete